Everything, everytime, everyone, everywhere
On-premise servers
Een on-premise server biedt tegenwoordig vele voordelen, ook ten opzichte van de cloud. Met een eigen server behoud je de volledige controle over alle data; Deze staat immers op jouw eigen hardware. Ook is een on-premise server als lange termijnoplossing vaak goedkoper, mede door de mogelijkheden van servervirtualisatie. Hierbij kunnen al jouw processen draaien op één en hetzelfde systeem. Maar hoe werkt dit precies, en wat zijn de voordelen? 

Waarom servervirtualisatie
Voorheen was een fysieke server altijd gekoppeld aan één bepaald proces. Op een computer kon namelijk slechts één besturingssysteem tegelijk worden gedraaid. Voor 5 verschillende processen waren hierdoor 5 servers nodig. Hierbij werd vaak maar een gedeelte van de capaciteit van de server gebruikt. Elk van deze servers heeft ruimte, koeling, stroom en onderhoud nodig. Geen efficiënte oplossing. Met steeds krachtiger wordende hardware kwam servervirtualisatie in beeld; dé manier om alle processen te draaien op één en hetzelfde systeem.
De voordelen van servervirtualisatie
Servervirtualisatie biedt vele voordelen:
  • ​Kostenbesparing: Minder hardware nodig en beter benutten
  • Betrouwbaarheid: Proces is losgekoppeld van de hardware
  • Toekomstbestendig: Standaard geleverd met overcapaciteit
  • Veiligheid van data: Eenvoudig maken van back-ups
De genoemde voordelen maken duidelijk dat virtualisatie een groot voordeel kan opleveren voor jouw organisatie. Het kan op verschillende manieren worden toegepast in de organisatie. Ben je nieuwsgierig naar onze maatwerkoplossingen?

Neem contact op met onze ICT-experts! 
Hoe werkt servervirtualisatie
Bij virtualisatie wordt door middel van virtualisatiesoftware een extra laag gecreëerd tussen de software en de onderliggende hardware. In deze laag worden zogeheten virtuele machines (VM’s) gecreëerd. Deze VM’s gedragen zich net als een fysieke machine, maar hebben slechts een deel van de resources van één computer nodig. Zo is het mogelijk om meerdere besturingssystemen te draaien op één server die elke verantwoordelijk zijn voor een eigen proces. Hierdoor wordt de capacititeit van de hardware optimaal benut.
y